Víz alatti mesevilág

Az előző napi riadalmak és élményeknek köszönhetően igen jól aludtunk, így reggeli után elindultunk Menjangan szigetére egy sznorkel túrára. Bevallom, hogy amikor olvastam a majdnem két hetes program leírását, na ez volt az a pont, amikor – hogy is fogalmazzak csak – nem voltam felhőtlenül boldog. Aki ismer az tudja, hogy nem vagyok sem vizicsibe, sem túl bátor a különféle vízi megpróbáltatásokban, ezért ez a túra bennem kifejezetten aggodalmakat keltett.

Menjangan szigetről azt érdemes tudni, hogy a Nyuga-Bali Nemzeti Park része, ahol Bali egyik legszebb tenger alatti világa látható. És ez tényleg nem túlzás. Összeszedtük a túrához szükséges békatalpakat és búvárszemügeket a pipákkal együtt. Körülbelül egy órás autókázás után megérkeztünk a kikötőbe, ahol hajóra szálltunk és elindultunk a sziget felé. A tenger mély sötétkék volt, a partok felé hihetetlen színátmenet villódzott a kék – türkiz és zöld színek között. Amikor kikötöttünk a tengeren, beöltözve másztunk – már amennyire a békatalppal ezt lehet – bele a vízbe. Mónika elmondta a legfontosabb tudnivalókat, de bevallom én nagyon tartottam ettől. Tudom, hogy aki ezt már próbálta, annak baromi könnyűnek tűnik, de nekem ez egy challenge kategória volt. Amikor bettem a fejem a vízbe, azt éreztem nem kapok levegőt, majdnem bepánikoltam. Kellett egy kis idő mire a saját légzésem lelassult, és megnyugtatott. Na aztán viszont megéreztem, miről is szól ez a történet, és akkor már nagyon élveztem. Vettem otthon egy vízhatlan kis tasakot, amivel fényképezni alig, de videózni viszont tudtam a víz alatt. Igaz a színeket  és az élményt nem tükrözi olyan intenzitással, mint ahogy azt ott akkor átélhettük, de talán valamit mégis átadnak a képek mellett a videók is. Én nagy lépést tettem a korlátaim leküzdésére, itt  amai napon.

A ma este a finom záróvacsoraceremónia után csomagolással zárul, mert sajnos véget ért ez a csodákkal teli néhány nap. Hajnalban indulunk a reptérre, hogy otthon elmeséljük ezt a csodát, amit átlhettünk itt, és megköszönjük az otthoniaknak, hogy mindezt lehetővé tették nekünk. Hiányoztatok!

Még néhány bejegyzést erről-arról fel fogok tenni, így még érdemes az oldalt nézegetni.